Köfte yoğurmalarına ara vermiştim uzun zamandır sadece komşudan gelenlerle yetinir olduk ama o gelen bir tabağa her defasında -saldırın seferoğulları sahnesini yeniden canlandırarak içindekileri buharlaştırır olduk.Neyse tarifine geçeyim artık.
Malzemeler:Kişi başı bir çay bardağı köftelik bulgur,1 adet soğan,1-2 diş sarmısak , 1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası , 1 su bardağı su,tuz ve yeterince isot.
Ara malzemeler;taze soğan-nane , maydanoz.
Üzeri için:yumurta,sıvı yağ,katı yağ.
Yapılışı:taze soğan-maydanoz doğranıp hazırlanır.Yine kişi başı 1'er yumurta çırpılıp tavaya sıvıyağ-1 yemek kaşığı katı yağ eklenir.Kuru soğan incecik doğranıp yoğurma işlemine başlanır.Arada ( ben sıcak su ekliyorum.yoğurma süresini kısalttığı için)su eklenip bulgurun kıtırlığı gidene değin yoğrulur.Taze soğan-maydanoz katılıp hafifçe karıştırılır.Bol yağda pişirilen yumurtalar ilave edilip tabaklara alınır.Afiyetler olsun.
6 yorum:
Canım merhaba..Çok severim ..bu harika bişey..Rengi herşeyi tam.Yemeye geliyorum..Ellerine sağlık canım.Sevgiler..Ne yazdığımı sapıttım:)Görünce dayanamıyorum:)
ayyy ben bunu çok severim Elazığlı bir komşun yapmıştı ..
ellerine sağlık ..
ÇOK VE LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR CANIM, ..ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER..
Ellerine sağlık canım ben çok seviyorum nerde yaşıyorsun hep sordum ama söylemedin bir sakıncası varmı sormamın ben Urfadayım lütfen bana nerde yaşadığını söylermisin belki köfteye gelirim
Ellerinize sağlık. yımırtalı kifteyi ben de çok severim :) Ama iki kişiye bir yumurta kırıyorum. Yoksa aşırı geliyor bize. (urfatutkunu.blogcu.com)
ellerine sağlık.harika görünüyor.
Yorum Gönder