6 Ocak 2010 Çarşamba

Peynirli-Sucuklu Sarma Çörek





























Nette dolaşırken aynı yöntemle yapılan ekmek tarifinden ilham alarak yaptığım çörek tarifini paylaşmak istedim.Çocukların yeni gözdesi oldu tabii şimdilik.Tarifine gelince poğaça hamuru kullandım.Kaşarladenedim ama içi malum boş kaldı.Ben de Antakya peyniri kullandım fakat hafif yağlı  peynir kullanılırsa daha iyi olur.Kesilen yerlerden çıksam mı-çıkmasam mı diye kararsız kalmış şekilde nefis bir görüntü çıkıyor ortaya.
   MALZEMELER: 1 çay bardağı sıvı yağ


1 çay bardağı tereyağı

3 çay bardağı su-süt karışımı

2 yumurta

3 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz,maya,aldığı kadar un.

İç malzemesi olarak tuzu alınmış peynirİnce dilimlenmiş sucuk.

YAPILIŞI:Yumurtalardan birinin sarısı üzeri için ayrılıp kalan malzemeler yoğrulup ılık ortamda mayalandırılır.şekil verilip yarım saat tepsi mayası beklenir.Yumurta sarısı sürülüp200'fırında pişirilir.Afiyetler olsun.
   Tarifimi 51.P.D.Ç.S.Etkinliği ev sahibi Japonçekirdeği arkadaşıma gönderirken kolay gelsin diyorum.

5 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim hic böyle denememistim nefis görünüyor afiyet olsun

paşakızı mutfakta dedi ki...

Harika olmuş.Tam benlik..Ellerinize sağlık.Sevgiler.

japon çekirdeği dedi ki...

merhaba
tarifiniz yayımlanmıştır. emeğinize ve ellerinize sağlık. tekrar beklerim.

sevgiler
ebru :))

Gelibolu17 dedi ki...

canım tarifin harika görünüyor.ellerine sağlık her zaman bekleriz.sevgiler selamlar

sarıgül dedi ki...

çok harika görünüyor ellerinize sağlık.ilk fırsatta yapacağım inşallah.sevgiler