6 Ocak 2010 Çarşamba
Peynirli-Sucuklu Sarma Çörek
Nette dolaşırken aynı yöntemle yapılan ekmek tarifinden ilham alarak yaptığım çörek tarifini paylaşmak istedim.Çocukların yeni gözdesi oldu tabii şimdilik.Tarifine gelince poğaça hamuru kullandım.Kaşarladenedim ama içi malum boş kaldı.Ben de Antakya peyniri kullandım fakat hafif yağlı peynir kullanılırsa daha iyi olur.Kesilen yerlerden çıksam mı-çıkmasam mı diye kararsız kalmış şekilde nefis bir görüntü çıkıyor ortaya.
MALZEMELER: 1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tereyağı
3 çay bardağı su-süt karışımı
2 yumurta
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz,maya,aldığı kadar un.
İç malzemesi olarak tuzu alınmış peynirİnce dilimlenmiş sucuk.
YAPILIŞI:Yumurtalardan birinin sarısı üzeri için ayrılıp kalan malzemeler yoğrulup ılık ortamda mayalandırılır.şekil verilip yarım saat tepsi mayası beklenir.Yumurta sarısı sürülüp200'fırında pişirilir.Afiyetler olsun.
Tarifimi 51.P.D.Ç.S.Etkinliği ev sahibi Japonçekirdeği arkadaşıma gönderirken kolay gelsin diyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Ellerine saglik canim hic böyle denememistim nefis görünüyor afiyet olsun
Harika olmuş.Tam benlik..Ellerinize sağlık.Sevgiler.
merhaba
tarifiniz yayımlanmıştır. emeğinize ve ellerinize sağlık. tekrar beklerim.
sevgiler
ebru :))
canım tarifin harika görünüyor.ellerine sağlık her zaman bekleriz.sevgiler selamlar
çok harika görünüyor ellerinize sağlık.ilk fırsatta yapacağım inşallah.sevgiler
Yorum Gönder