17 Aralık 2009 Perşembe

MANTI



Haftanın bir gününü mantıya ayırmaya karar verdik çocuklarla.Hem iştah açıcı olması hasebiyle kaşektik hane halkına(baba hariç) kilo aldırır ümidiyle(inş.)Kalıpla daha çok seviyorum sanki pratik ve doyurucu oluyor böylesi.
Tarifine gelince;2 yumurta ve az su ile hamuru biraz sertçe yoğurup merdane yardımıyla açtım kalıp büyüklüğünde.(Rondada yarım soğan,tuz,karabiberi birlikte çektim.Böylece eti yerleştirmek daha kolay oldu).Üzerini açılan hamurla tekrar kapatıp merdaneyle bastırıp kenar yerleri koparıp mantıları tepsiye aldım.(Bu aşamada bir miktar açık havada kurutabilir ya da tepsiyle fırında bir miktar tutup poşetleyip buzlukta muhafaza edebiliriniz).Tuzu eklenmiş kaynayan suda 4-5 dakika haşlayıp tabaklara aldım.Sarmısaklı yoğurt ilave edip yağlı sosu gezdirdim.

2 yorum:

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

BU HAFTA BİZDEDE VARDI MANTI YAPMASI O KADAR ZAHMETLİ MİDEYE İNDİRMESİ 5 DAKİKA.RESİMDEKİ KALIPLA HİÇ DENEMEDİM.ÖYLE DAHA KOLAY OLUR HERHALDE.ELLERİNE SAĞLIK.AFİYETLER OLSUN.SEVGİLER.

Işıl dedi ki...

KAYSERİLİYE KAYSERİ MANTISI GÖSTERMEK HAAA