23 Aralık 2009 Çarşamba

ÖRGÜLÜ ÇÖREK


 Şeklini benimdenizim arkadaşımdan kopya çektim.Tarifi kendimden ama.Hamura bu şekli verip yağda kızartırlardı Samsun da.Bunu çöreğe dönüştürmek iyi fikir.
   MALZEMELER: 1 çay bardağı sıvı yağ


1 çay bardağı tereyağı

3 çay bardağı su-süt karışımı

2 yumurta

3 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz,maya,aldığı kadar un.

İç malzemesi olarak tuzu alınmış peynir.

YAPILIŞI:Yumurtalardan birinin sarısı üzeri için ayrılıp kalan malzemeler yoğrulup ılık ortamda mayalandırılır.şekil verilip(sarmadan önce yağ sürdüm üzerine) yarım saat tepsi mayası beklenir.Yumurta sarısı sürülüp200'fırında pişirilir.Afiyetler olsun.
  Tarifimi 50.P.D.Ç.S.ye ev sahipliği yapan sevgili Arkadaşım NURŞEN 'e gönderiyorum kolay gelsin dileklerimle birlikte..

2 yorum:

nurşen dedi ki...

Selam canım,ellerine sağlık.Tarifin yayında.Teşekkür ederim.
Sevgiler

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine saglik cöregin nefis görünüyor .biz blogcular hepimiz ayri ayri tariflerle güzeliz .Bundan sonra zaman ayirabildigimiz sürece variz her birimiz ayri güzel canim öptüm.