10 Nisan 2012 Salı

HAŞHAŞLI ÇÖREK




             Bu ilk denemem oldu.Biraz daha iyiye doğru gidiyorum inşallah.Haşhaşı biraz daha bol kullanmam 
             gerekiyormuş ama ömrümde ilkkez ezilmiş haşhaşa sahip oldum.Biterse diye endişeleniyorum.
            MALZEMELER:
             mayalı hamur-un-su-tuz ile yoğrulmuş.Eksta ilaveler yok süt,yağ vb.
           1 su bardağı ezilmiş haşhaş
            bir su bardağı sıvı yağ

            YAPILIŞI:Mayası gelen hamur ikiye ayrılıp geniş sini üzerinde yağ  yardımıyla inceltilir(elle)Yağ           seyreltilen haşhaş bolca sürülüp,rulo yapılıp fazla kalın olmadan kesilir.Burma işleminden sonra tepsiye       alınır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180' de pişirilir. 

      Tarifimi Çay Kahve Bahane etkinliğine ev sahipliği  yapan Marifetane'ye gönderiyorum..Kolaylıklar diliyorum                                                                   

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Nefis ve enfessss olmuş ellerıne saglık,yanına bır bardak çay harıkaaa olur.

Marifetane hobi dedi ki...

Merhabalar canım, ellerine sağlık olsun nefis çörek tarifin şu an yayında yine beklerim selametle kal sevgiler.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

çok severim ellerine sağlık harika görünüyor
sevgiler:)

KEYFESEYRAN dedi ki...

Ellerine sağlık canım nasılsın iyisindir inşallah uzun zamandır yoktum ben döndüm sevgiler