27 Ocak 2011 Perşembe

SU BÖREĞİ-Wet Burrito


MALZEMELER:5 adet yumurta,1 yemek kaşığı sıvı yağ,tuz,mantı hamuru kıvamını yakalayacak miktarda un.


İÇ MALZEMESİ:Peynir ya da kıyma.Ayrıca haşlamak için 3 lt kadar kaynar-tuzlu su,soğutmak için soğuk tuzlu su,sıvı-tereyağı karışımı.

YAPILIŞI: Hamur yoğrulup 10-15 dk dinlendikten sonra bezelere ayrılıp oklava yardımıyla açılır.Açılan yufkalar kaynamakta olan suda 2-3 dk haşlanıp soğuk suda soğutulur.Suyu güzelce süzülür el yardımıyla eğer başaramazsak temiz bez kullanılabilir.Yağlanan tava-tepsiye aralara mutllaka yağ karışımı sürülerek yayılır.Her üç kattan sonra iç malzemesi katılır.Ağır ateşte çevire çevire her iki tarafı kızartılır.Fırın kullacaksak eğer üstü yağlanıp 180-200' de pişirilir.

2 yorum:

garlutti dedi ki...

Hola ,es mi primera visita a tu blog me encantan tus recetas y tu blog .Me hago seguidora y me encantaria compartir mis recetas y blog contigo .Saludos desde VIGO ESPAÑA .MARIMI

Parfesion Cafe dedi ki...

Çok iştah açıcı görünüyor...Çok güzel.Ellerinize sağlık...:)