17 Eylül 2010 Cuma

Paskalya Çöreği

Yıllardır yapmadığım çöreği çocukların ısrarıyla yaptım.Yapınca da sizler için görüntüledim.Araya zaman girince tariflere şöyle bir göz attım.Çoğunda mahlep yoktu.Onun için tabağın kenerındaki tane mahlepleri de görüntüledim.Bilirsiniz acılığından dolayı şeker hastaları tüketir mahlebi.İş böyle olunca kullanılan şeker miktarını 2 çay bardağına çıkardım.Zaten yarım çay kaşığı kafi.Alet işler el övünür demiş atalarımız.Makina hamuru itinayla yoğurdu.Kendileri evdeki yeni sağ kolum.


Malzemeler:2 yumurta(birinin saısı üzeri için),1 su bardağı süt,2 çay bardağı şeker,yarım çay kaşığı mahlep(toz halde),1 çay bardağı sıvı yağ,1 yemek kaşığı tereyağı,maya ve de un.

Yapılışı:Hamur yoğrulup mayalandırılır.2. resimdeki gibi 3'erli gruplara ayrılıp uzatılır Orta kısım kalın,kenarlar ince olacak şekilde yaparsak eğer orjinal şekli verebiliriz.Tepsi mayasının ardından 180-200' aralığında 12-15' yeterli pişmesi için.Şekerli hamur olduğu için alt-üst çabuk kızarabiliyor aldanmayalım.Üzeri kızarıp içi çiğ kalabilir yoksa.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Ne güzel kızarmış,miss gibi de koktu :)) ellerine sağlık,afiyet olsun,şifa olsun inşallah..Hayırlı akşamlar.Muhabbetle..

Fatoş Öztürk dedi ki...

Çocuklara okula götürmeleri için çok yapardım.Ellerine sağlık Paskalya çöreğin çok güzel görünüyor.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Nefis görünüyor çörekler,çok ta güzel kabarmışlar,bayılırım paskalya çöreğine yumuşacık olur,ellerine sağlık,sevgiler.

YELDA dedi ki...

Merhaba harika bir çörek tarifi gerçekten bende yaptığım zaman hazır gibi oluyor.Tarifinizde mahlepli yapmışsınız ben hem mahlepli hemde damla sakızlı olanını yapıyorum ikiside harika oluyor.Ellerinize sağlık.