25 Ağustos 2010 Çarşamba

SAC KAVURMA

Tüm ziyaretçilerime bol bereketli-hayırlı ramazanlar diliyorum.Yeni tarifim arşivimden ve eşime ait.
Tarifine gelince bonfile eti kuşbaşı doğrayıp hazılıyoruz.Ocağa aldığımız sacda önce kuyruk yağını ya da tercihe göre herhengibir yağı eritip minik doğranmış yeşil biber ve etleri ilave edip yumuşak bir hal alıncaya kadar pişiriyoruz.Pideleri dilimleyip pişen etin üzerini tamamen kapatıyoruz.Kapağı kullanarak sacımızı tersyüz edip pidelerle tekrar etin üzerini örtüyoruz.Böylece daha yumusak ve lezzetli bir hal alıyor.
      Tarifimi HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİ SEVGİLİ MİNTİNİN MUTFAĞINA GÖNDERİYORUM.

7 yorum:

mintininmutfağı dedi ki...

ARKADAŞIM ELLERİNİZE SAĞLIK.TARİFİNİZ YAYINDA.SEVGİLER

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

CAFE PEPELA / Tavuk Suyuna Çorba Tadında dedi ki...

Enfes görünüyor,ellerinize sağlık gülüm..
Şöyle bir kaşık alasım geldi :)

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmmm nefis görünüyor ellerine sağlık canım

anneminkızıyım dedi ki...

Merhabalar hayirli Ramazanlar, bayildim ben pide ekmekler, özlemisim dogrusu, sac kavurmasida harika esinizin eline saglik, ama ben pide alayim,
selamlar....

GÜLOANNE dedi ki...

Kalpler vardır sevgiyi yaşatmak için, insanlar vardır dostluğu paylaşmak için ve bayramlar vardır sevgi ile kucaklaşmak için.Bayramınız kutlu olsun.