23 Nisan 2010 Cuma

Paskalya Çöreği




























Yıllardır yapmadığım çöreği çocukların ısrarıyla yaptım.Yapınca da sizler için görüntüledim.Araya zaman girince  netteki tariflere şöyle bir göz attım.Çoğunda mahlep yoktu.Onun için tabağın kenerındaki tane mahlepleri de görüntüledim.Bilirsiniz acılığından dolayı şeker hastaları tüketir mahlebi.İş böyle olunca kullanılan şeker miktarını 2 çay bardağına çıkardım.Zaten yarım çay kaşığı kafi.


Malzemeler:2 yumurta(birinin saısı üzeri için),1 su bardağı süt,2 çay bardağı şeker,yarım çay kaşığı mahlep(toz halde),1 çay bardağı sıvı yağ,1 yemek kaşığı tereyağı,maya ve de un.

Yapılışı:Hamur yoğrulup mayalandırılır.2. resimdeki gibi 3'erli gruplara ayrılıp uzatılır Orta kısım kalın,kenarlar ince olacak şekilde yaparsak eğer orjinal şekli verebiliriz.Tepsi mayasının ardından 180-200' aralığında 12-15' yeterli pişmesi için.Şekerli hamur olduğu için alt-üst çabuk kızarabiliyor aldanmayalım.Üzeri kızarıp içi çiğ kalabilir yoksa.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik nefis görünüyor canim.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım harika görünüyor.sevgiler.mutlu pazarlar.

MUTFAKISTAN dedi ki...

ELLERINE SAGLIK COK GUZEL OLMUS
SEVGILER

Calibe'nin Mutfağı dedi ki...

Paskalya cöregi muhtesem görünüyor..
Sevgiler
Cali