30 Mart 2010 Salı

PATATES ÇANAĞINDA MOR-SİYAH HAVUÇ SALATASI

Siyah havuca rengini içindeki anthocyanin maddesi ve az miktarda bulunan alfa karoten vermektedir. Vücut bu pigmenti A vitamine dönüştürüyor. Bu vitamin cilt ve göz hastalıkları için faydalı olmasının yanında kalp hastalıkları ve kanseri de önlüyor. Siyah havucun içinde bulunan anthocyanin adı verilen mor pigmentler antioksidan işlevi görüyor.


Şalgamın ana maddesi olan havuçlu bir tarifim var bugün.Turuncu havuçla da olabilir.

MALZEMELER

Haşlanmış patates,mor havuç,yoğurt,sarmısak,tuz,karabiber,pulbiber,sıvıyağ.

YAPILIŞI.Haşlanan patatesler rendelenir.Tuz-baharatlar-yağ ilave edilip yoğrulur.Çanak şekli verilip tabağa alınır.Diğer taraftan havucun dış kısmı kazınır ve az sıvı yağda 5' kavrulup soğumaya bırakılır.Sarmısak rendelenip yoğurda ilave edilir,tuzu eklenir.Karıştırılıp patates çanaklarına yerleştirilir.Afiyetler olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili kardeşim,çok değişik bir salata olmuş,sarı ve eflatun uyumu salataya çok güzel bir hava vermiş,altta ki tantunide nefis duruyor,sevgilerimle...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Değişik olmuş nefis görünüyor ellerine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim cok güzel görünüyor afiyetler olsun.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

ellerine sağlık canım değişik ve hoş bir görüntü.sevgiler.