27 Şubat 2010 Cumartesi
Etli Fırın Güveç
Yazları bolca yaptığımız güveç türleri kış gelince bi hayli azalır oldu.Sebzelerin güveç pişirmeye uygun olmaması nedeniyle olsa gerek.
Hazırlanışı; Güveç kabının tabanına kuşbaşı etlerini yerleştirdim.(Kemikli olursa daha iyi olur).1 baş sarmısak , 6-7 adet arpacık soğan ve az da olsa biberleri ekledim.Biraz irice doğradığım patateslerin üzerine domatesi ilave ettim.Tuz-karabiber-pulbiber-yağ ve malzeme ile aynı hizaya gelecek kadar su ilave ettim.Ocağın üzerinde ya da fırında pişirilebilir.Afiyetler olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Ellerine saglik afiyet olsun.
ellerine sağlık cnm ne çok severim güveçte pişen yemekleri...
mmmmmmmmm nefffis.ellerine sağlık canım...
Güveçte ete bayılırım.Ellerine sağlık güzel görünüyor.Sevgiler bıraktım.
bu güveci odun yakan simitçi fırınlarına veriyoruz lezzeti mmmmm seninde harika olmuş şifalar olsun sevgiler
Anneciğim de harika yapar :(( Ellerine sağlık.Blogumda ödülün var.Sevgiler....
Yorum Gönder