27 Şubat 2010 Cumartesi

Etli Fırın Güveç


































Yazları bolca yaptığımız güveç türleri kış gelince bi hayli azalır oldu.Sebzelerin güveç pişirmeye uygun olmaması nedeniyle olsa gerek.


Hazırlanışı; Güveç kabının tabanına kuşbaşı etlerini yerleştirdim.(Kemikli olursa daha iyi olur).1 baş sarmısak , 6-7 adet arpacık soğan ve az da olsa biberleri ekledim.Biraz irice doğradığım patateslerin üzerine domatesi ilave ettim.Tuz-karabiber-pulbiber-yağ ve malzeme ile aynı hizaya gelecek kadar su ilave ettim.Ocağın üzerinde ya da fırında pişirilebilir.Afiyetler olsun.

6 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik afiyet olsun.

angel dedi ki...

ellerine sağlık cnm ne çok severim güveçte pişen yemekleri...

defneylebirlikte dedi ki...

mmmmmmmmm nefffis.ellerine sağlık canım...

paşakızı mutfakta dedi ki...

Güveçte ete bayılırım.Ellerine sağlık güzel görünüyor.Sevgiler bıraktım.

susamcorekotu dedi ki...

bu güveci odun yakan simitçi fırınlarına veriyoruz lezzeti mmmmm seninde harika olmuş şifalar olsun sevgiler

Leyla dedi ki...

Anneciğim de harika yapar :(( Ellerine sağlık.Blogumda ödülün var.Sevgiler....