27 Mart 2014 Perşembe

Kalpli Mantı-Fırışka yahut Pırışka






 Mümin kardeşine ait sevmediğin bir şey duyarsan, ısrarla onun bir mazeretinin olabileceğini düşün. Bulamazsan, belki benim anlayamadığım bir özrü vardır, de ve ayıbını ört!’
İmam Caferi Sadık
 Herkese Hayırlı Cumalar...
Tarifi burada bulmuştum.Burada da orjinal tarifi var.Denemek bugüne kısmetmiş.Yoğurt kullanmayınca mantı olmaktan çıkıyor sanki.Pırışka,fırışka ya da pabuç topu gibi isimler de taşır yöreden yöreye.
  Hamur malzemesi:
                    1 çay bardağı süt
                   2 "     "     su
                   1 adet köy yumurtası
                   1 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz, un.
   İç Malzemesi:kıyma, soğan,tuz,kara ve pul biber
      Mantı hamuru gibi yoğrulan ve dinlendirilen hamur merdaneyle açılır.Fotoğraftaki gibi şekil verilip kaynayan suda haşlanır.Suyu süzülüp sıvı yağda biraz çevrilir ve yağlı haliyle servis tabağına alınıp üzerine biberli sos dökülür.Afiyetler olsun.            
                 

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

olsada yesem şimdi.nefis nefisss.

Gonca Songül dedi ki...

Güzel yorumun ve ziyaretin için çok teşekkürler.Mantının her türüne bayılıyorum.Ellerinize sağlık.Sevgiler.