Bu tarifimde fazla söze gerek yok arkadaşlar. Sadece bir adet bütün tavuk ve de yaklaşık 2,5 kilogram tuza ihtiyacımız var.Hani şu turşu kurulan tuzlardan.
HAZIRLANIŞI: Tavuğumuz güzelce yıkanıp tepsiye yerleştirilir.Yapışmaması için ince bir tabaka tuz alta yayılır.Tavuğun her tarafı tuz katmanıyla güzelce kapatılır.Ben fırına gönderdim evde pişirilir mi bilmiyorum.2-2,5 saat sonunda ağızda dağılan yemeğimiz hazır demektir.Yemeğe oturmadan önce sofraya tuzluk koymayı unutmayın sakın.İmkanı olanlara denemelerini tavsiye ederim.Afiyet olsun şimdiden
6 yorum:
selam
bende tuzda tavuk yapıcam ama tuzun içine yumurta da katılıp karıştırıldıktan sonra tavuğa sıvanıyor sanıyordum sen tuza hiç yumurta eklemedinmi?tuz dağılmıyormu?
merak ettim
hayırlı geceler arkadaşım
Çok güzel pişmiş ellerine sağlık canım,yalnız sonra o tuzun akıbeti ne oluyor? :)
selamlar arkadaşım ellerine sağlık.çok leziz olmuşa benziyor.komşum tuzuna yumurta akı kırıyormuş.ama ben hiç denemedim açıkçası.o evde kendi fırınında pişirdiğini söyledi.sevgiler canım...
Tavuğun bu haline bayılıyorum gülüm.
Ellerine sağlık! :)
Sevgi ve selamlarımla
MERHABA CANIM... BLOGUMU İZLEMEYE ALMANA ÇOK SEVİNDİM HER ZAMAN BEKLERİM. BENDE SIKÇA UĞRAYACAĞIM.
YANLIZ ÜZÜLDÜĞÜM BİR NOKTA OLDU BROWNİ TARİFİMİ DENEMİŞ YANLIZ KURU BULMUŞSUN.. BU BENİ OLDUKÇA ŞAŞIRTTI ÇÜNKÜ OLDUKÇA ISLAK VE YUMUŞAK BİR KEKTİR.
NEDEN BÖYLE OLDU ANLAMADIM ACABA KULLANDIĞIN KALIP KÜÇÜKMÜYDÜ ÇOK KALIN OLDUYSA İÇİ ÇEKMEMİŞ OLABİLİR. BEN BROVNİYİ ÇOK ISLAK SEVDİĞİM İÇİN NORMAL ÖLÇÜSÜNE EK OLARAK BİRDE YARIM BARDAK SÜT EKLERİM ÜST SOSUNA... Bİ YERDE Bİ YANLIŞ ANLAŞILMA MI OLDU ACABA.. ÜZÜLDÜM ŞİMDİ...
İNŞALLAH BİR DAHAKİ DENEMEN GÜZEL OLUR. TABİ DENEMEK İSTERSEN :::::::::)))
SEVGİLER
Ben de Hataylıyım tuzda tavuk hiç yemedim ama ben evde parça veya baget but ne varsa tencerede hepsi tencerede yanyana üst üste gelmicek şekilde dizip çay bardağının yarısından az su koyup kahve ocağında kısık ateşte pişiririm oda ızgara gibi güzel oluyor.Tuzda tavuk nasıl haşlama gibi filanmı?
Yorum Gönder