30 Eylül 2010 Perşembe

PİŞİ gibi BİŞİ

                 Malzemeler.
         2 adet yumurta,1 çay bardağı yoğurt,1 yemek kaşığı sıvı yağ,2 tatlı kaşığı şeker,1/2 paket kabartma tozu,1 fiske tuz,un,açmak ve de kızartmak için sıvı yağ.


                      Yapılışı:
     Hamurumuz ele yapışmayacak kıvamda yoğrulur ve 10-15 dk dinlendirilir.Cevizden daha küçük bezelere ayrılıp merdaneyle daire şeklinde açılır.Pişerken daha kolay kabarması için bıçakla kesilir ve 10 dk daha mayalanmaya bırakılır.(Açma işleminde az miktarda yağ kullanıyorum un yerine.Çünkü un kızarırken yanma oluyor ve bu da yağın kalitesini düşürüyor.Dolayısıyla bu yöntem daha sağlıklı.)Ocağın ateşi harlı olursa dışı kızarır ve de içi çiğ kalır,kısık olursa hamur sertleşir. orta ayara getirmek lazım.Çocuklar için arasıra yaptığım ve çoğunuzun bildiğinden emin olduğum bildiği bir tarifi paylaşmak istedim.Afiyetler olsun.
       Tarifimi Fatoşun Dünyasına gönderiyorum.

6 yorum:

uyar-dan dedi ki...

ellerine sağlık kalıpla çok güzel olmuş paylaşım için çok teşekkürler

Fatoş Öztürk dedi ki...

Teşekkür ederim canım ellerine sağlık.Tarifini aldım yakında yayında olur.Sevgiler...

maria dedi ki...

UN BLOG FRUMOS
UN BLOG INTERESANT
FELICITARI
FRUMOASA MUZICA
GHEORGHE ZAMFIR ESTE DIN ROMANIA
FELICITARI
FERICIRE SI DRAGOSTE
FLORI SI MUZICA BUNA
UN GAND BUN DIN ROMANIA
VOI VIZITA ACEST BLOG MULTUMESC
MARI

http://maria-crizantema.blogspot .com

maria dedi ki...

UN BLOG FRUMOS
UN BLOG INTERESANT
FELICITARI
FRUMOASA MUZICA
GHEORGHE ZAMFIR ESTE DIN ROMANIA
FELICITARI
FERICIRE SI DRAGOSTE
FLORI SI MUZICA BUNA
UN GAND BUN DIN ROMANIA
VOI VIZITA ACEST BLOG MULTUMESC
MARI

http://maria-crizantema.blogspot .com

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Hamur kızartmasının şekillisini de ilk defa görüyorum, çok hoş olmuş, ellerine sağlık...

lezzettabağı dedi ki...

Ben bu bişilerden bişiycik anlamadımmm yemem lazımmmm..çok severiz ve sıklıkla yaparız akşamları yanına bir çay kahvaltılık ohhhh sefam olsun .. eline sağlık güzel bir hafta dilerim..