Sevgili Ayşe Alkanın sitesinde bu tarifin kralını görünce kendi postumu tekrar gözden geçirdim.Hatta kullandığı bakır tepsi bile herşeyi anlatmaya kafi bence..
MALZEMELER:500 gr ,yarim kilo yağli kıyma,taze kırmızı ve de yeşil biberler.5 diş sarmısak,1 adet soğan,tuz,az karabiber,kimyon
YAPILIŞI:Biberler ve soğan çok ince doğranır.Sarmısak dövülür ya da rendelenirBen rondodan geçiriyorum hepsini.Kıymaya tuz -baharatlar ve doğradığımız malzemeler katılalarak yoğrulur.Bir miktar yağlanan tepsiye güzelce yayılır.Domates-biber dilimleriyle beraber fırına sürülür.Kendi yağı ve sebzelerin suyuyla pişmesi sağlanır.
Bir diğer şekilde etimiz fırında %90 piştikten sonra sıcak salçalı su gezdirilip 5-10 dk fırında üst kısımda biraz daha çektirilir.Bu yöntem de güzel sonuç veriyor.Bu aralar favori yemeğimiz diyebilirim.
NOT:Fotoğraftaki taze soğan ve sarmısak tamamen eşimin buluşudur.Orjinal tarifle ilgisi yoktur.
'' Yöresel lezzetler etkinliği ''ne
Bu tarifimi gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım.