Tüm ziyaretçilerime bol bereketli-hayırlı ramazanlar diliyorum.Yeni tarifim arşivimden ve eşime ait.
Tarifine gelince bonfile eti kuşbaşı doğrayıp hazılıyoruz.Ocağa aldığımız sacda önce kuyruk yağını ya da tercihe göre herhengibir yağı eritip minik doğranmış yeşil biber ve etleri ilave edip yumuşak bir hal alıncaya kadar pişiriyoruz.Pideleri dilimleyip pişen etin üzerini tamamen kapatıyoruz.Kapağı kullanarak sacımızı tersyüz edip pidelerle tekrar etin üzerini örtüyoruz.Böylece daha yumusak ve lezzetli bir hal alıyor.
Tarifimi HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİ SEVGİLİ MİNTİNİN MUTFAĞINA GÖNDERİYORUM.
25 Ağustos 2010 Çarşamba
11 Ağustos 2010 Çarşamba
Sosisli Börek
Evimizde herzaman yapılmaz milföylü börekler.Fazla miktarda margarin kullanılıyor yapımında çünkü.Bu da o nadir yapılanlardan bir porsiyon.
Buzu çözülüp içine istenilen malzemeleri ilave edip,yumurta sarısı sürüp 200' fırında 12-15' pişirmek yeterli oluyor. Tarifimi sevgili Gülcan'a gönderiyorum taa Geliboluya kadar. İftar Bereketi Etkinliğinin(Gelibolu17 Mideden Kalbe) ev sahibeliğini yapıyor bu kritik-zorlu günlerde.Kolay gelsin arkadaşım.
Buzu çözülüp içine istenilen malzemeleri ilave edip,yumurta sarısı sürüp 200' fırında 12-15' pişirmek yeterli oluyor. Tarifimi sevgili Gülcan'a gönderiyorum taa Geliboluya kadar. İftar Bereketi Etkinliğinin(Gelibolu17 Mideden Kalbe) ev sahibeliğini yapıyor bu kritik-zorlu günlerde.Kolay gelsin arkadaşım.
10 Ağustos 2010 Salı
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)