27 Şubat 2010 Cumartesi

Etli Fırın Güveç


































Yazları bolca yaptığımız güveç türleri kış gelince bi hayli azalır oldu.Sebzelerin güveç pişirmeye uygun olmaması nedeniyle olsa gerek.


Hazırlanışı; Güveç kabının tabanına kuşbaşı etlerini yerleştirdim.(Kemikli olursa daha iyi olur).1 baş sarmısak , 6-7 adet arpacık soğan ve az da olsa biberleri ekledim.Biraz irice doğradığım patateslerin üzerine domatesi ilave ettim.Tuz-karabiber-pulbiber-yağ ve malzeme ile aynı hizaya gelecek kadar su ilave ettim.Ocağın üzerinde ya da fırında pişirilebilir.Afiyetler olsun.

5 Şubat 2010 Cuma

ZEYTİNLİ-BAHARATLI ÇÖREK






;Herzaman kullandığım poğaça hamurundan zeytinli çörek yaptım bu defa.Fakat gece fotoğraf çekmeyi bi türlü öğrenemedim.İştah açıcı bir lezzet.Değişik tatlar isteyenlere tavsiye olunur.
Malzemesi bildiğiniz poğaça hamuru.İç malzemesi olarak tuzu alınmış-çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin kullandım.Hamuru elde biraz inceltip zeytini yaydım.Kekik-pulbiber gezdirip rulo yaptım.Tepsi mayası geldikten sonra 200' de 13-15' pişirdim.Tabiiki üzerine yumurta sarısını unutmadan.
      53.P.D.Ç.S.E Ev sahibi Sevgili Gülcan'a gönderiyorum.Kolay gelsin arkadaşım şimdiden.