24 Aralık 2009 Perşembe

ETİMEK TATLISI(Karamelli)





























Uzun zamandır yapmadığım tariflerden biri ile tekrar karşınınızdayım.Oldukça hafif ve de pratik.Bana göre tüm lezzetini karamelinden alıyor.Tarifine gelirsek.
  Malzemeler: 1 ya da 2 paket tuzsuz etimek
 karameli için 1,5 su bardağı şeker-2 su bardağı su.miktar damak tadınıza göre değişebilir,
 Üst krema için.2 kaşık un-1 kaşık nişasta-1 kaşık pirinç unu
  2-2,5 bardak süt
  yarım su bardağı şeker,vanilya,2 yemek kaşığı tereyağı
 Üstü için kakaolu bisküvi
 Yaplılşı:Şeker tencereye alınıp ocağa yerleştirilir ve kısık ateşte erimesi sağlanır.Ardından suyu ilave edilerek bir miktar kaynatılır.1-2 damla limon suyu eklenir.
  Etimekler isterseniz kare tepsiye  tek tek ya da benim yaptığım gibi parçalanıp yerleştirilir.Sıcak şerbet üzerine dökülür.Diğer taraftan kremenın kuru malzemeleri tencereye alınıp süt ilavesiyle pişirilir.Koyu kıvamı alınca altı kapatılıp tereyağı-vanilya eklenip güzelce çorpılır.Artık yumuşamış olan etimeklerin üzerine dökülür.En sonolarak da kakolu biskiler rondoda çekilip kremanın üzeri tamamen kapatılır.Afiyetler olsun diyorum ve etkinliğin ev sahibi sevgili NURŞEN arkadaşıma gönderiyorum..

2 yorum:

nurşen dedi ki...

Selamlar canım,ellerine sağlık.Tarifin yayında.
Sevgiler

nurşen dedi ki...

2009 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2010 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel günler, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar